Congres

Sinds 1987 wordt het Landelijke Jurist en Werk congres georganiseerd. Het doel van Jurist en Werk is het vergemakkelijken en bevorderen van het contact tussen rechtenstudenten en potentiële werkgevers. Het congres bestaat uit een hele dag, die in het teken staat van een bepaald thema. Dit thema wordt door verschillende sprekers belicht tijdens het symposium. Daarnaast worden er verschillende workshops gegeven, is er een banenborrel en kan de student deelnemen aan een diner. Tijdens de workshops, de banenborrel en het afsluitende diner kan de student op een informele en ontspannen manier kennis maken met grote kantoren uit de juridische wereld. Het congres is een goede balans tussen een informatief symposium met vooraanstaande sprekers en een sociaal, toekomstgericht aspect doordat studenten verschillende bedrijven met een juridische inslag beter leren kennen. Dit jaar zal het congres op 21 april 2023 plaatsvinden.
Het thema van het symposium van het Jurist & Werk Congres 2018 zal spoedig bekend worden gemaakt!
De dag zal van start gaan met een symposium, waarbij verschillende sprekers het thema zullen belichten. Na het symposium volgt een lunch met alle deelnemers. Na de lunch worden er door verschillende kantoren workshops gegeven aan de deelnemers. Aansluitend zal er een banenborrel plaatsvinden waarbij studenten en kantoren de kans krijgen om op een informele manier met elkaar in contact te komen. De dag wordt afgesloten met een 3-gangen diner waarbij de studenten zullen dineren met verschillende kantoren.
Het Jurist & Werk Congres zal op 20 april 2018 worden gehouden in The Grand in Amsterdam. The Grand is een magnifiek verborgen juweel in het historische hart van Amsterdam, gelegen tussen de twee oudste grachten van de stad. Het gebouw heeft in der loop der tijd diverse functies gehad. Als voormalig Admiraliteit Gemeentehuis van Amsterdam is The Grand een hotel waarbij historie en luxe in design aangenaam gecombineerd worden. The Grand heeft 20 moderne meetingszalen inclusief vijf zalen die vallen onder Monumentenzorg Amsterdam. Daarnaast heeft The Grand een prijswinnende keuken, geïnspireerd door twee-sterren Chef Dhr. Ron Blaauw. The Grand Amsterdam heeft een grote reputatie en ruime ervaring met het organiseren van evenementen. Zo heeft het Koninklijke huwelijk van de voormalig Nederlandse Koningin in 1966, Prinses Beatrix, hier plaats gevonden. Wij zijn er zeker van dat The Grand Amsterdam dit jaar de perfecte locatie is voor het Jurist & Werk Congres 2018!